Mieke

Wil je ook lekker actief blijven?

Vind je het leuk om meer te lezen over wat bewegen voor jou kan doen en hoe anderen in beweging blijven? Laat dan vrijblijvend je e-mailadres achter.

Mieke is een enthousiaste ‘GO-er’ van het eerste uur. Een absolute positivo, levensgenieter en sportliefhebber. Van hardlopen, boksen en tennis, tot zweefvliegen en schermen: ze heeft het allemaal gedaan. Wij zijn benieuwd hoe Mieke in beweging blijft, en vooral wat sporten voor haar persoonlijk betekent.

Mijn naam is Mieke

Is een sportgroep voor senioren wel iets voor mij?
Als Mieke op 31-jarige leeftijd met haar man en eenjarige zoontje voor werk naar Singapore vertrekt, leert ze een nieuw sociaal leven op te bouwen en vooral te denken in mogelijkheden. Die ervaring geeft haar de moed om na het overlijden van haar man in 2014 de draad weer op te pakken. Én zich vier jaar later aan te melden bij GezondOud: “Eerst twijfelde ik heel erg of het iets voor mij zou zijn, een sportgroep voor senioren. Maar sporten met GO heeft me echt uit het slop getrokken. Dat klinkt dramatisch, maar dat meen ik echt”, verzekert Mieke. “Het sociale aspect heeft voor een positief sneeuwbaleffect in mijn leven gezorgd. Ik voelde me meteen heel verbonden met de andere deelnemers. Dat maakt dat je open en jezelf kunt zijn. GezondOud was voor mij dat zetje, dat het vuurtje in mij weer heeft aangewakkerd.”

Ik sport sinds 4 jaar bij GO

Het sociale aspect van samen sporten is hartverwarmend
In de zomer van 2021 wordt Mieke door een auto van haar racefiets gereden – geheel onverwacht van achteren. Haar wereld staat even stil: “Ik werd echt gelanceerd. Heel heftig. Gelukkig heb ik mezelf goed op kunnen vangen, met mijn schouder en rug. Ik ben ervan overtuigd dat de spierversterkende oefeningen die ik doe bij GO, me hebben geholpen om niet op mijn hoofd terecht te komen.” Het lukt Mieke met hulp van de andere deelnemers snel weer te gaan bewegen: “Elke training werd ik opgehaald en teruggebracht, zonder dat ik daar om hoefde te vragen. Hartverwarmend. De mensen uit mijn groepje stonden echt voor me klaar. Met mijn arm in de mitella heb ik meegedaan wat ik kon, en het kopje koffie na afloop van de les was een fijne afleiding van de pijn. Door te blijven bewegen, is mijn herstel goed gegaan, vond ook mijn behandelend arts. GezondOud is in die moeilijke tijd heel waardevol voor me geweest.”

Mieke

Sporten bij GezondOud is echt een onderdeel van Mieke’s leven geworden, vertelt ze: “Twee keer per week staat dat uurtje bewegen met dikke letters in mijn agenda. Als ik op vakantie ga, dan baal ik echt een beetje dat ik een paar lessen moet missen.”

Ja, ik ontvang graag meer informatie over bewegen

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De voordelen van regelmatig bewegen

Vind je het leuk om meer te lezen over wat bewegen voor jou kan doen en hoe anderen in beweging blijven? Laat dan vrijblijvend je e-mailadres achter.

Inloggen Buiten Sporten

Inloggen voor Online Sporten