Over ons

Wij zijn Constance Schuller en Esther Zoetmulder. Vriendinnen met een missie, namelijk de wereld een heel klein beetje mooier maken. We leerde elkaar kennen op het hockeyveld alwaar het zaadje om GezondOud te starten werd gepland. Want bewegen is gezond! Samen bewegen is gezellig! En deze twee belangrijke bouwstenen zorgen samen voor een gelukkig gevoel. 

Gelukkig gevoel

Dit gevoel gunnen wij iedereen en vooral diegenen voor wie sporten naast effectief ook vooral leuk moet zijn. Op een bepaald moment in je leven is het leveren van een maximale prestatie geen doel op zich meer. Je lichaam op de juiste manier onderhouden met gezellige mensen om je heen wordt dan veel belangrijker.

Wij zijn er voor iedereen die gezond en gelukkig oud wil worden en houdt van mooie natuur. Al onze lessen, of ze nou online aangeboden worden voor thuis of buiten in een groep, worden gegeven in mooie natuur. Een bewuste keuze door wat een groene omgeving met ons doet. Contact met de natuur zorgt voor meer geluk en vermindert stress. Het bevordert vitaliteit, creativiteit en stimuleert ontmoetingen tussen mensen.

Onze missie:

Zoveel mogelijk mensen helpen gezond en gelukkig oud te worden door ze een sportprogramma te bieden dat bij ze past. Dat fris, aansprekend en laagdrempelig is en waarin naast het sporten ook de sociale component een hele belangrijke rol speelt.

“Oud, oud, ik ben nog lang niet oud” zegt de 62 jarige José wanneer we haar bellen om te vragen hoe de proefles haar bevallen is.

Let's GO!

Wij zijn er voor iedereen die gezond en gelukkig oud wil worden en bereid is daar zelf een belangrijke bijdrage aan te leveren. Want helaas gaat niets vanzelf.

Onderzoek heeft uitgewezen dat je tussen je 50ste en 70ste levensjaar gemiddeld zo’n 30% spierkracht verliest. Dat is best heftig als je bedenkt welke rol je spieren hebben bij het maken van alledaagse bewegingen, het beschermen van je gewrichten en het behouden van een goede lichaamshouding. 

Om je spierkracht op peil te houden is het nodig minimaal 2 x per week spierversterkende oefeningen te doen. Fietsen, tuinieren of wandelen alleen is onvoldoende. Dus Let’s GO!

Reviews

“Online sporten met GO is trainen wanneer het mij uitkomt, veel keuze uit soorten trainingen, bijvoorbeeld elke week een ander thema of een les Pilates of artrose. Het geeft me een oppepper voor die dag en ik voel me er beter door.”

Vera
Online sporten

“Met een groepje vriendinnen zijn we 2 jaar geleden begonnen met sporten bij GezondOud. Na 15 jaar in de sportschool te hebben gesport. Wat door de corona tijd niet meer door kon gaan. Vinden wij het nu héérlijk buiten te sporten. De leerkrachten weten alles uit ons te halen op eigen niveau. Door weer en wind geeft een gezond en fit gevoel. En ons groepje van zes is nu uitgegroeid met veel gezellige medesporters, doordat we na de lessen lekker koffie drinken met elkaar. Al met al een aanrader om buiten te gaan sporten”.

Darelle
Buiten sporten

“Eigenlijk heb ik mijn hele leven moeite gehad met sporten, ik vond binnen sporten niet fijn, was niet competitief genoeg voor teamsporten. Eigenlijk heb ik we veel geprobeerd en gedaan, maar het was het nooit echt helemaal. Ik houd wel erg van buiten zijn, wandelen en fietsen. Toen GO op mijn pad kwam, leek het mij wel wat en nu vind ik deze manier van sporten erg fijn. De sportinstructeur geeft goede aanwijzingen , de oefeningen zijn gevarieerd. Het wandelen tussendoor geeft mij het gevoel van echt buiten zijn. En het na afloop even een kopje koffiedrinken zorgt voor verbinding en gezelligheid. Nu ik even uit de roulatie ben vanwege een gebroken enkel,  kan ik mijn abonnement pauzeren. Kortom, ik hoop snel weer helemaal hersteld te zijn en weer gauw te gaan sporten”.

Cornelie
Cornelie
Buiten sporten

“Vanaf april 2021 ben ik lid van GezondOud en ik vind het heel fijn om de ochtend te beginnen met een hele goede sportles. Ik voel me daardoor de hele dag heel goed. Mijn dochter is op mijn aanraden een keertje meegegaan en vond de les zo fijn dat ze ook lid is geworden en ook 3 of 4 keer in de week meedoet. Ik raad het iedereen aan. Ik voel mij hierdoor heel goed”.

Lia
Buiten sporten

Inloggen Buiten Sporten

Inloggen voor Online Sporten