Buiten sporten

Proefles volgen

Ga naar gezondoud.nl/proefles/ en meld je aan voor een gratis proefles. Zo kan je zelf ervaren hoe je de lessen vindt en of deze vorm van bewegen bij jou past. De proefles is kosteloos en geheel vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast. 

Een proefles is inderdaad kosteloos. Wij vinden belangrijk dat je zelf ervaart hoe je de lessen vindt en of deze vorm van bewegen bij jou past.

De dag nadat je de proefles hebt gevolgd nemen wij telefonisch contact met je op. Vervolgens sturen wij je het officiële GO inschrijfformulier. Wil je hier niet op wachten, dan kan je jezelf hier ook direct inschrijven.

Abonnementen

Je kan bij ons kiezen uit een maandabonnement voor 1 x per week sporten of een maandabonnement waarmee je onbeperkt deel kunt nemen aan onze buiten- en online trainingen. Voor al onze leden geldt dat zij deel mogen nemen aan activiteiten die periodiek worden georganiseerd. De ene activiteit is kosteloos en voor de andere activiteit wordt een bijdrage gerekend. Hier wordt uiteraard altijd helder over gecommuniceerd.

Wanneer je een keer niet aanwezig kunt zijn bij de training en je jezelf af hebt gemeld in het lesrooster, blijft er een les credit behouden in je account. Deze les credit geeft je de mogelijkheid om de les op een andere locatie in te halen. Een les credit blijft een maand geldig.

Credits werken eigenlijk op dezelfde manier als vakantiedagen bij een werkgever. Het systeem schrijft de oudste credit als eerste af. Zolang als je sportabonnement loopt en je hebt niet meer dan 3 les credits opgebouwd, dan kan je een niet gevolgde les dus nog vrij lang als tegoed mee blijven nemen. Wanneer jij je abonnement beëindigd vervallen al je credits. Het is alleen mogelijk om lessen in te halen binnen een geldig abonnement.

Je kan opgebouwde credits enkel inzetten binnen een lopend abonnement. Het is dus niet mogelijk om credits op te bouwen, je abonnement te beëindigen en voor een bepaalde periode gratis met ons mee te sporten.

Wanneer je geblesseerd bent of voor langere periode met vakantie gaat, mag je het abonnement altijd pauzeren. Wij pauzeren een abonnement vanaf een kalendermaand. Ook kun je jouw abonnement voor meerdere maanden pauzeren. Wij kunnen dan echter niet 100% garantie geven dat je bij terugkomst direct weer aan kunt sluiten bij je oude groep. (Het natuurlijke verloop in een groep, maakt dat het terugkeren op de eigen groep in de praktijk vaak gewoon lukt.)

Het abonnementsgeld wordt afgeschreven rond de 15de van de lopende sportmaand. Abonnementsgeld wordt dus niet vooraf geïncasseerd.

De bank geeft je de mogelijkheid een automatische incasso te storneren. Dit is een zeer eenvoudige handeling met grote gevolgen voor de leverancier. Voor iedere stornering krijgt de leverancier, GezondOud in dit geval, een boete van €10,00. Wanneer leden ten onrechte het abonnementsgeld storneren zijn wij genoodzaakt deze boete op het lid te verhalen. Mocht er iets niet goed zijn gegaan in onze administratie, neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn goed bereikbaar en altijd bereid met elkaar naar een oplossing te zoeken of onze fout te herstellen.

Een buitensport aanbieder kan je niet vergelijken met een sportschool. Daar waar de een veel moet investeren in materiaal moet de ander veel investeren in personeel. Kosten die voor beide type aanbieders gelijk zijn, zijn de kosten die gemaakt moeten worden voor systemen, marketing, losse sportmaterialen en kleding voor het personeel. Ook is het zo dat buitensport aanbieders steeds vaker moeten betalen voor het gebruiken van de buitenruimte. Daarnaast worden buitensport aanbieders door de overheid zwaarder belast ivm het gebruik van de buitenruimte. De btw afdracht voor buitensport aanbieders is 21% versus 9% voor binnensport aanbieders. Dat aan het aanbieden van sportlessen in de buitenlucht nauwelijks kosten verbonden zijn, is dus absoluut niet het geval. Wel is het zo dat sporten in de buitenlucht heel veel meer lichamelijke voordelen heeft dan binnen sporten. Denk hierbij aan de opname van extra vitamine D, contact met de natuur zorgt voor meer geluk en vermindert stress en het bevordert vitaliteit en creativiteit.

De training

Sporten in de buitenlucht kent heel veel voordelen. Je loopt altijd op een oneffen ondergrond wat maakt dat je altijd bezig bent met het verbeteren van je coördinatie en reactievermogen. De omgeving waarin je je bevindt is altijd anders wat een positief effect heeft op je brein. Daarnaast neem je tijdens het sporten in de buitenlucht extra zuurstof en vitamine D op. Zorgt het voor meer geluk en minder stress en bevordert het je vitaliteit en creativiteit.

De trainingen gaan altijd door mits er een code oranje geldt. Code oranje is voor ons direct aanleiding om de training te annuleren.

Tijdens de officiële feestdagen zijn wij gesloten evenals tussen Kerst en Oud & Nieuw. Officiële feestdagen zijn:
– 2de Paasdag 
– Koningsdag
– Bevrijdingsdag (1 x in de 5 jaar)
– Hemelvaartsdag
– 2de Pinksterdag
– 1ste en 2de Kerstdag 
– De week tussen Kerst en Oud en Nieuw
– Nieuwjaarsdag

De verzamellocatie staat altijd duidelijk aangegeven in het lesrooster.

Je kan op ieder niveau aan onze lessen deelnemen. De trainer is opgeleid om iedereen op zijn/haar niveau te begeleiden en uit te dagen. De enige voorwaarden voor deelname is dat je zelfstandig kunt bewegen op een oneffen ondergrond en/of je geen medische aandoeningen hebt waarvoor extra zuurstof noodzakelijk is.

In onze trainingen komen de volgende elementen altijd terug:
-Warming-up om onze spieren goed op te warmen
-Spierversterkende oefeningen voor het hele lichaam 
-Werken aan de conditie
-Werken aan balans
– Werken aan coördinatie, cognitie en mobiliteit
-Cooling down om ontspannen de les af te sluiten

 

Helaas hebben we allemaal wel eens ergens last van. In veel gevallen is meer bewegen juist een goede manier om van je klachten af te komen. En twijfel je, dan is het altijd raadzaam om eerst even contact met je huisarts op te nemen.

Een introducee is altijd welkom. Voel je dus vrij om iemand mee te nemen. Dit hoef je niet van tevoren bij ons kenbaar te maken. Wij zullen jouw vriend, vriendin, buurman, buurvrouw of wie dan ook warm verwelkomen.

Trainers

Al onze trainers hebben een achtergrond in sport en bewegen. Wat die achtergrond is, is zeer divers. Kijk hier voor een overzicht van GO trainers en de opleidingen die zij genoten hebben.

Wanneer een trainer ziek is, proberen wij altijd vervanging te regelen. Heel soms gebeurt het dat wij deze ziekmelding dusdanig laat ontvangen dat het regelen van vervanging niet meer mogelijk is. In dat geval sturen wij de groep een filmpje en een uitgeschreven training zodat er toch lekker met elkaar gesport kan worden.

Leden portaal

Bij aanvang van je lidmaatschap, krijg je toegang tot onze leden applicatie. Deze applicatie bieden we aan in de vorm van een app op je telefoon of tablet, maar kan je ook gebruiken via een laptop of een desktop. Met deze applicatie kan je jezelf afmelden wanneer je een keer niet kunt komen sporten. Je kan je aanmelden voor een ander lesuur dan jouw reguliere lesuur en je kan communiceren met je groepsgenoten of jouw trainer. Ook communiceren wij middels deze applicatie over gezellige activiteiten die GO naast het sporten aanbiedt. Dit zijn uiteraard allemaal activiteiten waar vrijblijvend aan deelgenomen kan worden.

Bij aanvang van het lidmaatschap zetten wij jou, indien gewenst, vast in het lesrooster. Dit betekent dat jij je alleen hoeft af te melden wanneer je een keer niet mee kunt sporten. Je hoeft je dus niet iedere week aan te melden. Kan je een keer niet komen sporten en heb jij je netjes afgemeld, dan behoud je het recht om deze les op een andere locatie in te halen. Wij waarderen afmelden enorm. Enerzijds omdat de trainer dan altijd weet hoeveel mensen hij/zij kan verwachten maar anderzijds ook omdat er nog wel eens mensen op de wachtlijst staan. Als iedereen zich netjes aan- en afmeld hoeven wij niemand teleur te stellen.

Wij proberen altijd te zorgen voor een mooi lesaanbod bij jou in de buurt waardoor je op meerdere dagen met ons mee zou kunnen sporten. Kan je een keer niet op je vaste lesdag, dan meld jij je af via onze applicatie en heb je de mogelijkheid de les op een andere dag/locatie in te halen. De crédit van een geannuleerde les blijft netjes bestaan in jouw account en kan je dus op een later moment inzetten. Hoe credits werken staat onder het kopje abonnementen

Het gebeurt wel eens dat een les vol zit. Wij houden een maximale groepsgrootte aan van 16 deelnemers in een les. Als een groep vol is kan jij jezelf wel op de wachtlijst laten plaatsen. Wanneer één van de deelnemers zich afmeldt, krijg jij een seintje dat er een plekje vrij gekomen is en kan je dus lekker mee komen sporten.

Flexibiliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Jij mag sporten waar en wanneer je wilt. Word je dus liever niet in een vaste groep geplaatst, maar kies je zelf wekelijks de dag en locatie die jou het best uitkomt, dan is dat natuurlijk ook helemaal goed.

Kleding

Om het sporten zo aangenaam mogelijk te maken is het prettig om comfortabel zittende kleding te dragen en vooral ook goed schoeisel. Het merendeel van onze deelnemers sport dan ook in sportkleding. Omdat wij regelmatig de vraag krijgen wat plezierige kleding is om te dragen, hebben wij een eigen kledinglijn samengesteld.

Ben je geïnteresseerd in onze eigen comfortabel zittende kleding, kijk dan even op https://shop-pop.nl/popxgezondoud/. Samen met POP, hebben wij een aantal mooie kledingstukken geselecteerd die niet alleen comfortabel zitten, maar ook nog eens voldoen aan verschillende duurzaamheidseisen. Je kiest zelf de kleur van het kledingstuk en de kleur van de opdruk. Van lekker fel tot iets meer klassiek, alles is beschikbaar. En een leuk extraatje is dat wij 20% van de opbrengst aan een goed doel doneren. Niet geheel onbelangrijk om te vermelden is dat wij geen voorraden aanhouden.  Zodra een kledingstuk wordt besteld, wordt deze pas gemaakt. 

Het hebben van deze kledinglijn brengt geen kosten met zich mee. Wij hebben heel bewust gekozen voor een leverancier die niet met voorraden werkt. Zodra een kledingstuk wordt besteld, wordt deze pas gemaakt. Dit is heel duurzaam aan de ene kant en economisch aan de andere kant. 

Sociale activiteiten

Deel kunnen nemen aan activiteiten is een extraatje voor onze leden. Het is dus niet mogelijk om als niet-lid deel te nemen aan deze activiteiten. Wel mag je altijd een introducé meenemen.

Wat wij allemaal organiseren voor onze leden, zie je in onze nieuwsbrief. 

Het aanmelden voor een activiteit kan altijd via onze activiteitenkalender in ons ledenadministratiesysteem voor buitensporters. Deze kalender vind je hier. Heb je een online abonnement en geen toegang tot dit ledenadministratiesysteem, dan mag je ook altijd een mailtje sturen naar info@gezondoud.com

Wij vinden het geweldig als er mensen zijn die zelf een leuke activiteit willen organiseren. Dit kan van alles zijn. Of het nou een wandeling, een rondleiding, een fietstocht of iets anders is. Ieder initiatief is leuk. Wil je hier contact met ons over hebben, stuur dan een mailtje naar info@gezondoud.com. Wij kunnen jou dan helpen om er samen een succes van te maken.

Leden

Vind jij het leuk om in jouw omgeving wat promotie voor ons te maken? Wij hebben prachtige brochures, posters en flyers die we graag naar je opsturen. Je hoeft alleen even een mailtje te sturen naar info@gezondoud.com en wij zorgen dat je zo snel mogelijk wat promotiemateriaal thuisbezorgd krijgt.

Online sporten

Sporten vanuit huis

We hebben nog geen app, maar wanneer je online.gezondoud.nl vast zet op je beginscherm van je telefoon, dan werkt dit ook een beetje zoals een app. Hoe voeg je een pagina toe aan je beginscherm? Ga via safari of google naar online.gezondoud.com. Login op de pagina. Vervolgens volg je voor  volgende stappen:
Android telefoon
Je ziet rechtsboven in je scherm drie puntjes. Klik op de puntjes. Je krijgt nu de optie “zet op beginscherm”. Zodra je hier voor kiest staat er een directe link naar het online platform op het startscherm van je telefoon. 
Apple telefoon
Heb je een apple telefoon volg dan de volgende stappen: Zodra je via safari naar het webadres online.gezondoud.nl bent gegaan krijg je een vierkantje te zien met een pijltje omhoog. Wanneer je hierop klikt krijg je de mogelijkheid om de website toe te voegen aan je beginscherm.

Helaas kan dat op dit moment nog niet. Wij verwachten dit snel aan te kunnen bieden via de google chromebox. 

Je kan de trainingen niet downloaden, maar wel een onbeperkt aantal keer bekijken.

Hoe ziet jullie online aanbod eruit?

Op het eerste scherm vind je het jaarprogramma. Het jaarprogramma is ideaal voor iedereen die gewoon lekker aan de hand genomen wil worden. Met een gevarieerd en uitgebalanceerd programma bieden wij iedere week 5 trainingen aan. De trainingen staan klaar op weeknummer. Je kan op ieder moment instromen en hoeft dus niet bij de trainingen van week 1 te beginnen.

Dit zijn trainingen waarmee we werken aan een specifiek trainingsdoel. Vind je het fijn om specifiek aan iets te werken, dan kan je de training kiezen die het best bij je past.

Via “trainingen” kan je volledig zelf kiezen in welk jaargetijde je wilt sporten, met welke trainer, welk type training je wilt volgen etc etc.

Abonnement

Online bieden we een maandelijks opzegbaar maandabonnement of een jaarabonnement aan. Het maandabonnement wordt iedere maand tot wederopzegging afgeschreven. Bij het jaarabonnement betaal je bij de start van het abonnement het volledige jaarbedrag. Omdat je vooraf betaalt, krijg je 35 euro korting.

Wanneer je het abonnement wilt beëindigen, ga je naar “Mijn account”. Hier zie je de mogelijkheid om heel eenvoudig je abonnement te beëindigen.

Heb je een vouchercode en wil je deze verzilveren, dan kies je toch eerst een maand of jaarabonnement. Vervolgens krijg je de mogelijkheid om een vouchercode te verzilveren alvorens je op akkoord drukt en je aanmelding af rond. Druk je nu op akkoord, dan zie je dat het systeem de korting verwerkt. Ga je akkoord met de aangepaste prijs, dan kan je met IDeal je abonnement betalen.

Inloggen Buiten Sporten

Inloggen voor Online Sporten