Help!! In de sportschool krioelt het van de bacteriën

Dan denk je dat je goed en gezond bezig bent door naar de sportschool te gaan, blijkt het in een sportschool te krioelen van de bacteriën. Het is er zelfs zo vies, dat er op een apparaat gemiddeld 362 keer meer bacteriën rondkruipen dan op een WC-bril. 

In het onderzoek dat twee jaar geleden in een Britse krant werd gepubliceerd werden monsters afgenomen van 27 verschillende sporttoestellen. De resultaten waren niet best. Op een vierkante centimeter van de apparaten, zaten meer dan een miljoen microben. Schokkend, maar wat misschien nog wel schokkender was, is dat 70% van de gevonden organismen ook daadwerkelijk schadelijk bleken te zijn voor de gezondheid. In veel sportscholen moeten de apparaten na gebruik worden afgenomen met een desinfecterend doekje. Dit scheelt een hoop echter worden nog steeds niet alle bacteriën hiermee gedood.

Hopelijk is het in Nederland beter gesteld met de hygiene in sportscholen. Want zeker naarmate je ouder wordt ben je vatbaarder voor allerlei bacteriële infecties. Je moet er toch niet aan denken dat je goede gedrag wordt beloont met een pittige bacteriële infectie.