Rob Sollie is al negen jaar werkzaam als Orthopedisch Chirurg en sinds 2016 verbonden aan XpertClinics. Hier heeft hij zich volledig gespecialiseerd in de artrose zorg voor zowel de heup als de knie. In deze introductiefilm vertelt Rob meer over het verschil tussen reguliere zorg binnen een ziekenhuis en de meer specialistische zorg vanuit een kliniek zoals XpertClinics.

Wat is artrose precies en wat kan je zelf doen om artrose tegen te gaan?

Artrose is een aandoening van het gehele gewricht. Het kraakbeen in het gewricht wordt slechter en kan zelfs geheel verdwijnen. Het bot verandert van vorm. Er komen haken aan de zijkant en het bot wordt harder. En het gewricht raakt geïrriteerd. Aan artrose kun je helaas weinig doen. We worden steeds ouder en artrose is een natuurlijk proces van het ouder worden. Toch zijn er mogelijkheden om artrose te kunnen beperken. In de video hieronder gaat Rob dieper in wat Artrose is en hoe je artrose kunt beperken.

De knieoperatie van Marian Iping

Marian heeft 3 maanden geleden een halve knieprothese gekregen bij  XpertClinics. Na een traject van bijna 10 jaar waarin verschillende dingen zijn geprobeerd was deze ingreep voor haar nu de beste optie. In deze video vertelt Marian hoe zij de operatie heeft ervaren en waarom bewegen voor haar zo belangrijk is. Zij sport al jaren bij GO en zij hoopt dit ook nog heel lang te kunnen blijven doen.