Gezond Oud sporten in Amersfoort

Maak sporten onderdeel van je dagelijks leven.

Sporten voor ouderen saai en alleen maar te doen in een gymzaaltje? Echt niet! Bij GezondOud word je uitgedaagd op jouw niveau. Lekker actief bezig zijn in de natuur van Amersfoort en plezier beleven aan sport. Onze groep bestaat uit max. 16 vijftigplussers, die onder leiding staat van de deskundige trainster Eelke. Zij gaat samen met jou werken aan jouw conditie, stabiliteit en mobiliteit. Dus geen standaard seniorengym, maar doelbewust bezig zijn met gezond oud worden.

sporten voor ouderen amersfoort

Bekijk onze locaties bij jou in de buurt

Filter op

Dag

Waarom sporten bij Gezond Oud?

Gezond

Bewegen is een essentieel onderdeel van een gezonde leefstijl. Het helpt je spieren sterk te houden en problemen met onder andere je hart-en vaatstelsel te voorkomen. 

Gezellig

Bewegen geeft een goed gevoel. Het geeft energie aan lichaam en geest waardoor je meer zin krijgt om erop uit te trekken en gezellige dingen te ondernemen. 

Gelukkig

Bewegen in mooie natuur of kijken naar mooie natuur geeft je een ontspannen gevoel. Het geeft lichaam en geest meer energie. Het hebben van groen om je heen:

Versterk je spieren

Om je spierkracht op peil te houden is het nodig minimaal twee keer per week spierversterkende oefeningen te doen. Fietsen, tuinieren of wandelen alleen is in het behouden van spiermassa helaas onvoldoende.

Deskundige trainer

Alle trainingen worden gegeven door gecertificeerde trainers die de tijd nemen voor goede individuele begeleiding. Zij maken de training voor ieder niveau aantrekkelijk, door de oefening voor de één lichter en voor de ander juist uitdagender te maken.

“Ik ben in de corona lockdown overgestapt van een binnensport groep naar de buitensportgroep van Gezond Oud met het idee na die tijd weer terug te gaan naar mijn ”oude”club. Maar van terug gaan is niets gekomen.Het bevalt mij zo goed om onder goede begeleiding, heerlijke oefeningen te doen  buiten in het bos en park. Ik heb artrose in mijn knieën en de oefeningen die wij doen helpen om mijn spieren om de gewrichten te versterken,waardoor ik minder pijn  heb met b.v. wandelen. Maar bovenal, het is een heerlijke start van de dag en we hebben het gezellig met elkaar. En fijn dat als je de ene dag niet kan, je met een andere les mee kan doen”.

Bettie
Buiten sporten

“Vanaf april 2021 ben ik lid van GezondOud en ik vind het heel fijn om de ochtend te beginnen met een hele goede sportles. Ik voel me daardoor de hele dag heel goed. Mijn dochter is op mijn aanraden een keertje meegegaan en vond de les zo fijn dat ze ook lid is geworden en ook 3 of 4 keer in de week meedoet. Ik raad het iedereen aan. Ik voel mij hierdoor heel goed”.

Lia
Buiten sporten
sporten ouderen Amersfoort

Sport je mee in Amersfoort?

Kom een keer meesporten in Park Schothorst. Naast dat het een heerlijke plek is om te sporten staat er ook nog eens een ontzettend gezellige groep. Bij GezondOud gaat sporten en plezier hand in hand en wij vinden dat ook heel belangrijk.

Gedurende een uur doe je samen met trainster Eelke verschillende spierversterkende oefeningen. Na een uur lekker gesport te hebben is er tijd voor een kopje koffie. Verplicht? Neehoor :-), maar wel heel gezellig!

Inloggen Buiten Sporten

Inloggen voor Online Sporten